FÓRUM SGA
Dr. Carson Beckett (Paul McGillion)
foto Doktor Beckett je hlavním lékařem na Atlantis. Je Skot a dobrý přítel doktora McKaye. Původně byl přiřazen jen na základnu v Antarktidě, aby později následoval expedici do galaxie Pegasus. Objevil tzv. ATA gen, který umožňuje vybraným lidem ovládat antickou technologii, protože sám tento gen má. Přišel i na to, jak gen uměle implantovat, tedy vynalezl genovou terapii, jež první podstoupil doktor McKay. Tato terapie se ujala a ačkoliv je účinná jen u 48% lidí, většina lidí, mířících po znovu spojení Atlantis se Zemí, tuto terapii podstupuje, aby tak mohli piloti ovládat Jumpery a vědci antická zařízení. Jeho přísaha a lékařská etika dostala několikrát zabrat, když např. pomohl rase Hoffanů ve vývoji látky, zabíjející Wraithy a 50% lidí, kteří ji použijí. Utrpěl tehdy osobní ztrátu v podobě smrti jedné z Hoffanských vědkyň, která zemřela po použití právě tohoto séra. Je považován za jednoho z předních expertů na biologii Wraithů, ale jeho retrovirus, který vymyslel a jež by měl Wraithy přeměnit na lidi, způsobil víc škody než užitku. Když byl použit jako zbraň, Beckett měl oprávněné námitky a později tento výzkum raději uzavřel a dál se mu nevěnoval. Z jeho pokusů totiž vzešli jen další nepřátelé, v čele s Wraithem Michealem, přeměněného z Wraitha v člověka a zpět.

Carson Beckett pochází z početné rodiny, má pět sourozenců a velmi starostlivou matku. Během tří let v expedici se z původně bojácného doktora, který odmítal cestovat bránou, stal odhodlaný lékař, nebojící se jít i do boje, aby uchránil svoje přátele.

Avšak záchrana životů pro něj zůstávala hlavní věcí. Zemřel při záchraně jednoho pacienta, kdy byl nucen mu vyjmout z těla výbušný nádor, který krátce po operaci explodoval.

Zprávu o jeho smrti předával Carsonově rodině Rodney McKay.


Biografie herce

Paul McGillion se narodil v Paisley ve Skotsku jako šesté ze sedmi dětí. V posledních 15ti letech se hodně věnoval filmu, televizi a divadlu.

Jeho filmografie hovoří sama za sebe...

Filmografie

Stargate: Atlantis (2004) TV Series .... Dr. Carson Beckett (2005)
The Deal (2005) .... Richard Kester
Jack (2004) (TV) .... Bob
Thanksgiving Family Reunion (2003) (TV) .... Sheriff Kirkland
See Grace Fly (2003) .... Dominic McKinley
Lonesome Joe (2003)
A Guy Thing (2003) .... Curt
Replicant (2001) .... Hal the Captain
Love and Treason (2001) (TV) .... Richard Keith
NTSB: The Crash of Flight 323 (2001) (TV) .... Joe
My 5 Wives (2000) .... Paul the Waiter
Dangerous Attraction (2000) .... Phillip Broger
Skullduggery (2000) TV Series .... Marlon Carlson
Double Edged (2000)
Something More (1999) .... Chris
A Cooler Climate (1999) (TV) .... Young Policeman
Sploosh (1998)
Saving Grace (1998) .... Gene
NightScream (1997) (TV) .... Deputy Nance
She Woke Up Pregnant (1996) (TV) .... Marshall
Have You Seen My Son (1996) (TV) .... Mr. McQuinn
Crying Freeman (1995) .... Detective
The Final Goal (1995) .... Conway

See Grace Fly (2003) (režisér)


Význačné role v TV seriálech:

"Cold Squad" v epizodě: "No Life Like It" (epizoda # 7.1) 4.9.2004
"Jake 2.0" hrál "Earl Wenk" v epizodě: "The Prince and the Revolution" (epizoda # 1.11) 10.12.2003
"The Twilight Zone" hrál "George" v epizodě: "It's Still a Good Life" (epizoda # 1.31) 19.2.2003
"Smallville" hrál "Lex' Lackey" v epizodě: "Insurgence" (epizoda # 2.12) 21.1.2003
"Just Cause" v epizodě: "Code of Silence" (epizoda # 1.7) 3.11.2002
"Cold Squad" hrál "Neil Cranston" v epizodě: "Life'll Kill Ya: Part 1" (epizoda # 6.4) 12.10.2002
"Da Vinci's Inquest" hrál "Constable Kozak" v epizodě: "The Sparkle Tour" (epizoda # 3.12) 30.1.2001
"Seven Days" hrál "Brandon" v epizodě: "Playmates and Presidents" (epizoda # 2.22) 17.5.2000
"Higher Ground" v epizodě: "Our Strongest Link" (epizoda # 1.4) 4.2.2000
"Viper" hrál "John Kane" v epizodě: "Seminar From Hell" (epizoda # 3.12) 1.2.1999
"Cold Squad" v epizodě: "Dwayne Douglas Smith" (epizoda # 2.8) 20.11.1998
"First Wave" hrál "Raphael" v epizodě: "Lungfish" (epizoda # 1.7) 21.10.1998
"Mercy Point" hrál "Private Banes" v epizodě: "New Arrivals" (epizoda # 1.1) 6.10.1998
"The Sentinel" hrál "Boz Tate" v epizodě: "Love Kills" (epizoda # 3.18) 18.3.1998
"SG-1" hrál "Young Ernest Littlefield" v epizodě: "The Torment of Tantalus" (epizoda # 1.10) 3.10.1997
"The X Files" hrál "Fred Neiman/Angry Husband" v epizodě: "Small Potatoes" (epizoda # 4.20) 20.4.1997
"Sliders" hrál "First Officer" v epizodě: "Obsession" (epizoda # 2.9) 24.5.1996
"The Commish" hrál "Officer Lee Burnett" v epizodě: "Ghost" (epizoda # 4.10) 4.12.1994