já jsem to sepsal a nějak jsem pozapoměl to poslat na korekci a dát to jsem

sry já jsem v poslední době mimo
Citace:
Black Temple: 1x09 Spojenci
Ještě než se Ilidan vynořil z hyperprostoru na cílových souřadnicích, lékaři na ošetřovně zjistili složení oněch „pilulí“a zavedli částečnou léčbu. Tyras se díky této léčbě na hodně experimentální úrovni aspoň částečně vrátil do stavu, ve kterém dokázal s ostatními mluvit.
Po příletu navázal Tyras z lůžka na ošetřovně kontakt s planetou. Ve zkratce jim řekl všechno, co se přihodilo a jak se dostal z vězení. Lidé na planetě souhlasili se setkáním s lidmi. Setkání se mělo uskutečnit co nejdříve a to na palubě Ilidana. John, Teyla, Lorne a Rodney přivítali v hangáru delegaci z planety. Z okrového transportéru vystoupili tři lidé oděni v šedomodrých róbách. Prví z nich se představil jako ministr Tano, druhý jako kancléř Omni a třetí se nepředstavil a stál spíše v poradí, pravděpodobně to byl nějaký pomocník kancléře. John je zavedl do jednací místnosti s příslibem, že až jednání skončí, odvede je rovnou na ošetřovnu za Tyrasem. Jednací místnost byla v srdci Ilidana nedaleko můstku. Veprostřed místnosti byl velký mahagonový stůl a kolem něj kožená křesla. John delegaci usadil a začali jednat.
Kancléř požadoval pomoc ve válce, možnost, aby si jeho vědci prohlédli Ilidana, a také pomoc s nalezením způsobu jak vrátit do pořádku vojáky, co byli podrobeni látce zixelů, která způsobuje silné abstinenční záchvaty. Na oplátku se rozhodl posádce Ilidana poskytnout informace o poloze galaxie, kde se nacházeli, což by výrazně pomohlo lodním počítačům nastavit kurz do Mléčné Dráhy nebo do Pegasu. John, stejně jako většina posádky, chtěl z této galaxie co nejdříve odletět, proto souhlasil s tím, že se Ilidan zapojí do války co nejdřív.A jako gesto převelel skupinku doktorů na planetu, kde měli pokračovat v hledání léčby. Tyrase přemístili na planetu spolu s doktory. Kancléř Omni jim nabídl na planetě částečně doplnit zásoby, avšak při pohledu na chudé obydlí místních bylo jasné, že moc jídla na rozdávání nemají. Teyla si vzpomněla na doby, když ještě žila s Athosiany. Moc dobře věděla jaké to je, když je hrozně málo jídla a spolu s tím jak roste hlad roste i strach z dalšího útoku. Proto přemluvila Johna, že brát si zásoby není nutné. John souhlasil. Proto odletěli na Ilidana, kde zrovna odjížděla skupinka vědců, co si měla Ilidana prohlédnout. Když John s Teylou dorazili na můstek, Rodneymu se podařilo navázat kontakt s planetou. Obdrželi podrobnosti k jejich další misi. Tato mise byl vlastně útok na stanici Zixelů, která rafinovala rudu na výrobu zbraní. Její obrana se skládala ze dvou obranných satelitů a podle informací alovské rozvědky by mělo stanici hlídat i několik lodí. John spolu s Lornem vypracovali plán. Nejdříve měli skočit do stínu planety, kde by vysadili několik stíhačů, kteří by se zamaskovali. Potom by skočili před planetu, ale tak daleko, kde by je skeny stanice ještě neměly odhalit a začali by se přibližovat podsvětelnou rychlostí pro čelní útok. Stíhači se měli na znamení odmaskovat a zničit satelity dřív, než by se Ilidan přiblížil na jejich dostřel, a potom by se zase zamaskovali a dolétli by na loď. S plánem byli John s Lornem velice spokojení, dokonce i kapitán Smith který měl na starosti velení nad hangárem, souhlasil.
Když se šel John do své kajuty vyspat, mohl být v klidu, jejich plán byl v tu dobu vypilován do nejmenších detailů. Ale v hloubi duše věděl, že si zde ještě neprožili nejhorší chvilky. Obával se, že se něco přihodí právě na této misi a proto nemohl klidně usnout.
To se ovšem netýkalo zbytku posádky. Piloti byli povětšinou jako obvykle v baru, kde zápasili s mariňáky v páce a nebo hráli karty. Vlastně v páce to bylo spíš o tom, kdo si troufne na Ronona, který byl značně posilněn pivem. V baru byla taky Teyla s Lornem. Tihle dva už to pár dní spolu táhli a po lodi se to rozkřiklo velice rychle.
Radek s Rodneym pracovali na hlubším propojení pozemských počítačů se systémy lodi, i když to z dálky vypadalo spíš jako by se jen hádali. Pracovali také na tom, jak odkrýt některé části z lodní databáze. Lodní databáze nebyla tak velká jako na Atlantis, ale pořád byla dostatečně velká, aby jí v oblasti 51 celou neprohlédli a nezkopírovali. A aby toho nebylo málo, tak velká část souborů v databázi byla zašifrovaná, takže nikdo nevěděl přesně nic o minulosti Ilidana. Jedno však bylo jasné, Ilidan v sobě skrýval ještě mnohá tajemství…
Korekce: Dark Angel
je to sice trošku kratší ale myslím si že více by nebylo třeba pro tuto epizodu